Du ska också läsa...😊

Jag börjar på en gång istället föratt filosofera..
Jag vet att det är många som mår dåligt på ett eller annat sätt av olika anledningar. Jag vet också att vissa tål mer skit, men vissa tål mindre. Jag vet också att vissa av er har stark ångest just nu. Jag vet och jag förstår. Jag vill att ni ska veta att det går över och att det kommer tillbaka igen men, det går över igen! Jag vet också att det inte går att trösta när man har ångest, att man helst inte ska snacka då. Jag vet också att man vill vara ifred då. Men samtidigt så vill man ha någon hos sig. Jag vill att ni ska veta att jag är hos er oavsett vad. Jag tänker inte klappa er på axel, för jag vet att det inte löser något. En klapp på axel dämpar inte ångest, dessvärre kan det bli en triggare så man mår ännu sämre. Att andas i påse är inte heller någon lösning alltid, men att intala sig själv att det går över snabbt är en bra början. Visste ni att ångest är kanske det enda psykiska tillstånd som inte går att ”fixa” medicinskt sätt? Utan det ska man göra själv och med sina närmaste, med dem man litar på. Jag vet också hur mycket man gråter när ångest släpper och hur man mår.
Min mamma satte ord på den känslan en gång när jag hade stark ångest. Hon sa till mig att det såg ut som om jag har blivit överkörd av en lastbil.. Jag kan bara tänka mig hur jag såg ut då. Så jag vet. Jag vill också att ni ska veta att ni kan skriva av er här. Skriv precis vad ni vill. Ni kan svära, skrika, skälla ut, gråta, exakt vad ni vill. När smärtan kommer och tårar börjar rinna, skriv av er här. Jag finns alltid här och läser allas kommentarer. Det spelar ingen roll om det är 10 på kvällen, 10 på morgonen, 3 på natten, SKRIV! Jag vet också vilka tankar går i huvudet så jag uppmanar er att skriva av er här! Vi måste ha ett sätt där vi ska kunna avreagera oss på, skrika ut och släppa ut allt skit! Skäms inte och tyck inte att det inte behövs utan var modiga och stolta för det är inget ni har valt utan det är något någon annan har serverat till er! Att erkänna för sig själv att man mår psykiskt dåligt är som ni svenskar säger, ett steg i rätt riktning. Det är väldigt stort att erkänna något som man skäms över, det finns inget att skämmas över, det finns inget att vara rädd för. Släpp ut allt för er skull!
Jag ska ge er ett råd från min egen erfarenhet när det gäller ångest. Så fort ni känner att den är påväg, slå ifrån den känslan genom att säga högt ”åt helvete med det som orsakar ångest, skiter i allt, jag är starkare än något svin som orsakar detta!” Varje gång jag upprepade detta blev det bättre, det kändes lättare och jag var lugnare. Ett tag blandade jag ihop orokänslan och ångest. Men nu kan jag skilja dem två känslor för tex. att bli attackerad och att tänka på att man kan bli attackerad är två olika saker. Och länge var dem saker likadana. Vi är nu äldre, mognare, smartare och tack var det så kan vi skilja ur dem känslor. Så sätt alla dem känslor på plats, så ni vet exakt varför saker händer och av vilka anledningar! Jag vet att det låter kanske lite förmycket från min sida men eftersom detta är MIN blogg där JAG bestämmer vilket betyder att jag inte tänker ”tona ner” mig så tycker jag att ni ska höja rösten oavsett var ni befinner er, och svära! Svär så mycket ni kan! Ni behöver inte svära åt andra men om ni är ensama och får ångest eller ute, spelar ingen roll, SVÄR! För vet ni varför? Forskare har kunnat bevisa att folk som svär mycket har faktiskt lättare att handskas med sitt psykiska tillstånd och dem är faktiskt mer smart än folk som inte svär. Jag kommer ihåg när min mamma sa till mig ”min son, från och med idag när du ser svinen, svinets kompisar, familj, kusiner, lärare, kurator, bekanta, om någon av dessa går på dig och tycker att det handlar om allt annat förutom mobbning, be dem dra åt helvete på ren svenska. Och ifall dem är chockade eller inte förstår så jebi im mater svima, crkli da Bog da, majku im jebem i ja”. Den dagen jag började reagera på detta sättet blev saker mer annorlunda och mycket lättare att kämpa! Tills den dagen kände jag att jag var full av allt möjligt skit som jag inte förtjänar, det kändes som om jag skulle explodera för jag höll allting inom mig och alla andra skulle förklara för mig hur jag ska uppföra mig föratt mobbare inte ska gå på mig?!
Eh, nu kan du som mobbare gå på mig hur mycket du vill, du kan ändå dra åt helvete och ta med dig ”alla” som tycker likadant som dig för jag bryr mig inte längre, jag skiter i allt. Bokstavligen skiter jag i allt! Skriker någon efter mig så kommer jag skrika tillbaka! Slår någon mig så kommer jag handla i nödvärn! Känner någon sig träffad, varsågod och anmäl. Skiter i det också. Jag bryr mig inte helt enkelt. Det finns inte någon som ska styra mitt liv, hur jag ska leva, hur jag ska må, hur jag ska vara föratt någon där ska känna sig nöjd och belåten. Vem är du ens?

Jag vill att ni ska tycka och tänka så! Jag vet hur ont det gör och snälla se till att INTE uppfylla mobbarens önskningar!!! Som sagt, skriv av er här. Och jag finns alltid här för er!
Jag glömde en sak till, ni är fina precis som ni är, öppna fönstret och låt luften komma in, känsuellt på en och samma gång... (Om detta får er att skratta lite, så är jag nöjd.)
Ni vet vad jag menar😉
Jag älskar er oändligt mycket och jag ser er verkligen som om ni är en del av min familj💗

PS. Jag ska inte filosofera förmycket🙃

(null)

 
 
 
Linnea
2017-12-26 @ 22:48:21

Jag slutar aldrig skrika hur mycket jag älskar det du skriver!!!!!!!!!!! FAN VAD JAG ÄLSKAR DIG HANNA!!
”detta är MIN blogg där JAG bestämmer” JAG ÄLSKAR DETTA, 2 ÅR SEN SKREV DU DET OCH NU IGEN YAZZZZ THIS IS MIN LEGEND😭💗😭💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗JEBI GA ÅT HELVETE!!!!!!

Svar: 💗💗
Hanna

Filippa
2017-12-26 @ 22:49:08

SHIT!!👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾👏🏾ÄLSKAR VARJE BOKSTAV SOM ÄR SKRIVEN HÖR, DETTA GAV MIG SÅ MYCKET MOD OCH STYRKA!!!💗💗💗💗💗👊🏾👊🏾👊🏾👊🏾👊🏾👊🏾👊🏾

Svar: Älskar dig!
Hanna

Linda
2017-12-26 @ 22:58:08

det finns inte ett inlägg på DIN blogg som inte har sarksam i sig.. Jag seriöst bölade asmkt, för jag känner med allt du skriver. Sen blev jag arg för jag började faktiskt vsöra och nu skrattar jag ihjäl mig pga fönster!! Enligt mobbare och hans familj är jag galen och skyller sllt på honom, måste nog vara för alla jävl- fönster i mitt hus är stängda hela tiden och jag lever i ständigt mörker!!!!!!!!!! Tror du fattar, vi har ju skackat innan🤦🏾‍♀️😂💗men måste ge dig applåder, du äger!💗💗💗💗💗btw jag är matildas kusin du vet marilda med colan💗💗men jag var inte med henne då utan jag var hemma och vöntade på matilda o min syster💗💗

Svar: 😂💗jag förståS
Hanna

Elsa
2017-12-26 @ 23:29:57

DU SKA LÄSA OKOK, SE TILL OCH ÖPPNA FÖNSTER FÖRATT KUNNA ANDAS NU😊Alla vi ska läsa och få luft, du har rätt om du fattar Hanna (har hänt mig uppochner pga denna mening som jag skrev). Iaf. Jag hade pngest ikväll och mitt självförtroende var inte så bra på senaste tiden. och detta inlägg gjorde min kväll och min morgondag💗💗Asså jag älskar detta. Du börjar med att visa att du gptt ogenom mycket och att du förstår, sen kommer min tjej!! ”MIN BLOGG DÄR JAG BESTÄMER”!!!! ASSÅ JAG FICK RYSNINGAR! Jag är så stolr att du fortfarande tänker så👑👑👑Du vågar fan höja rösten! När man tror att du inte kan höja dem mer, så höjer du den ännu mer!!!! Ord räcker inte till att förklara hur mycket jag älskar dig Hanna💗😭Du är verkligen levande ängel! Ängel som är i ett helvete i flera år men som alltid kommer ut men ännu vitare vingsr och lämnar det smitsiga bakom sig! Du är en förebild! Jag fk- älskar dig💗💗💗💗💗💗💗💗

Svar: Tack! Jag är glad att du mår bättre ikväll, se till att alltid må så bra! Älskar dig💗💗💗💗💗
Hanna

Julia
2017-12-26 @ 23:34:03

Sen ditt senaste mobbning inlägg så har jag aldrig läst npgot mer ärligare och smartare! Fan vad man älskar dig! Du lever i en liten stad där alla känner alla och du vågar! Jag ska också vara sådan! Nästa gång skiter jag i om det är mobbarens jävla mamma eller bror eller mormor eller mormors gammelfarmor bredvid honom, eller om det är i shoppingcenter bland 300 folk, skriker mobbaren efter mig så tänker jag skrika också! Älskarbdig och detta gav mig mod till detta jag precis skrivit! Älskar dig så himla mcket och jag ser dig som mitt eget blod!💗💗💗💗

Svar: Älskar dig också, stå alltid upp för dig själv💗💗
Hanna

Bosnier
2017-12-27 @ 00:04:50

😎Jebi im svima mater, i bratu i sestri, i materi i ocu, i majki i didi, i od dajdje ili tetke djecu, jebi im sve dje god sta imaju u pm im jebemo sve!
Översättning för detta är fritt land alla ska kunna få känna sig välkommna (bic plz)=Ni fattar första delen, och syster och bror, och mamma och pappa, mormor och morgar, morbror eller mosters barn och var dem än har nått och vi gör också det!
Så är det lugnt nu mamu vam!! Älskar dig Hanna du är alltid exemplarisk💗💗

Svar: 😊
Hanna

Tina
2017-12-27 @ 00:16:07

Du fjorde min kväll och jag älskarbdig! Var alltid sådan! Ksriker mobbare skrik du! Om mobbare kan framför stan så kan du! Kan mobbare VISKA att hEn ska ta livet av dig, sp kan faktiskt du vända dig mitt i storstan och skrika VA FAN E DE DRA ÅT HELVETE!!! SKIT I OM ALLA KOLLAR, LÅT VÄRLDEN VRIDA SIG MOT DITT HÅLL, MEN FÖRFAN HÖJ ALLTID RÖSTEN!💗💗Kan mobbare slå dig eller putta så du ramlar, GÅ UPP OCH TA HEN I KRAGEN OCH SÄG VA E DE FÖRFAN JAG STÅR FRAMFÖR DIG SÄG SÅ JAG KAN LÖSA DITT PROBLEM FÖR DU VERKAR HA SVPRT FÖR PROBLEMLÖSNING!!!!!! ÄLSKAR DIG💗💗💗

Svar: Tack detsamma!
Hanna

Lina
2017-12-27 @ 00:31:43

Asså jag har varit mobbad också i 4 år även om jag bytat skola... När kommer det sluta Hanna? har försökt tänka att det bara är ett tillstånd som ska gå över men nej.. Mobbarens föräldrar bara lägger allt skit på mig och allting läggs ner... Älskar dig och du gav mig sååååå mkt styrka💗💗💗💗💗

Svar: Jag vet vad du går igenom men ge inte upp! Fortsätt kämpa! Älskar dig💗💗
Hanna

Alva
2017-12-27 @ 02:08:20

Snälla var ärlig nu, när hade du oroskänslor typ att du var orolig att något ska hända senaste gången och varför och vad gjorde du åt det? Och när hade du ångest senast och vad gjorde du då, tänkte du såhär då?💗
Älskar dig jättemycket! Jag är vaken nu för jag fyller åt😂💗Så bra skrivet Hanna, och ja, DIN BLOGG DÄR DU BESTÄMMER!!!!!!

Svar: Sist jag hade ångest var för 2 veckor sen, och det varade högst 5 minuter. Det gick snabbt över för jag tänkte fuck polisen, och alla andra myndigheter, dem gör ändå ingenting. Så när jag fattade det så insåg jag faktiskt att det är inte mycket mer att göra och eftersom jag inte kan påverka vissa saker så tänker jag heller inte låta dem saker styra över mig.
För någon dag sedan skulle jag möta Thea i stan och bestämde jag mig att gå själv, på samma gamla gata jag gick för många år sedan, förbi mobbarens hus. Och den oro varade jag svär på allt högst 10 sekunder för jag tänkte, kommer han då är han min som man säger hos oss. Och sen blev jag helt lugn och tänkte hade jag varit han, hade jag varit rädd. Och det är inget hot, det är bara att hans provokationer bla. kräver reaktioner.
Hanna

Sofia
2017-12-27 @ 11:47:56

”jag ska inte filosofera”🙃5 meter långt inlägg! men jag älskar det ändå och läser det om 100 gånger!!
Du har fan rätt Hanna! Jag började gråta! Dina inlägg... Man märker att du har och går igenom jättemycket och att du vet hur man känner sig som mobbad, och du hjälper! När jag började komma till delen där du skriver att du skiter i allting kände jag jag bara yaz!!!! och när jag läste det ”Känner någon sig träffad, varsågod och anmäl.” Jag började småskratta för jag insåg att bokstavligen skiter i allt och alla och vem som läser och inte läser vem som gör vad och inte gör!!! Jag älskar dig! och det där sista fick mig atta skratta, det är svårt när man lever så att man måste ha alla fönster stängda och leva som fladdermus😭😂älskar dig💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗du gjorde min dag!

Svar: 😂😂älskar dig!
Hanna

Karolina
2017-12-27 @ 11:52:46

Asså ALLA (!!!!!!!!!!!) mobbare kommer typ öppna fönster efter detta inlägg och ta luft! Du rör som ett spjut rakt in i hjärtat! Allt detta du skriver är samt! Nu när jag svär åt mobbare som mobbar mig utan att han är här så mår jag böttee. Jag känner att om jag hade gått ut nu och träffat honom hade han förmodligen sprungit vasaloppet! Älskar dig och du äger👑💖

Svar: älskar dig med💗😂man måste kunna ta hand om sig själv
Hanna

Amer
2017-12-27 @ 11:59:53

Ooooo hej min m8!! Allt bra? Jag ser att du har skrivit detta inlägg och måste säga en sak. Bro, detta är det bästa jag läst på länge. Du skriver så ärligt, och med sådana känslor! Man märker att det inte är ofrlje. Och vill bara be ALLA mobbare dra åt helvete i ett demokratiskt land(som har funnits länge) bruH, och jag har rätt till det, för jag ringde BRIS och frågade igår bruH!!
Och ja min m8, jag är glad att du kommit in i den perioden där du är agressiv och skiter i vad som händer och vem som gör vad, för det har jag längtat efter i alla dessa år jag suttit hemma och gråtit!! Om du undrar varför jag gråtit är föratt många sprider mycket som sägs och görs, och dem som gör det sprider det så darför vet jag.... Jag är ledsen att mobbning dinns. Nadam se da znas na sta mislim, ono kad braci place dvi je godine kod kuce.. a sam je to reko po cijeloj svedskoj bukvalno... Det är svårt. Jag vill bara att mobbning ska bort. vill bara känna glädje. Älskar dig!!!
Part 2: Hanna, nästa gång, bry dig ännu mindre. tillslut kommer mobbare sluta! Och nu menar jag inte ignorera och sånt. Utan backa mindre!!!! Var ännu mer agressiv och visa FÖR DIG SJÄLV, att du skiter i allt och alla!! Varför? Jonför om du visar för dig själv så visad du för andra! Och för andra ska du inte bevisa något, det är upp till dem hur dem uppfattar!! Älskar dig💗💗

Svar: lol du är riktig knight rider, jag vet precis vad du menar. Och vi är fina precis som vi är. Men du har nog lite fel, jag är inte agressiv, jag bara står upp för mig själv. Ibland undrar jag varför, varför?😂Jag tänker inte ta emot skit från någon längre, så enkelt är det. Älskar dig.
Hanna

Bosnier
2017-12-27 @ 12:01:05

Toooooooo👊🏾😎🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦Sad cu sebi upaltiti sinana sakica sto bi mi tata reko😂😂😂😂😂Volimo te💗💗💗💗

Svar: I moja mama ga slusa😭😭
Hanna

Olivia
2017-12-27 @ 12:03:56

Du ska veta att detta inlägg gjorde så att jag nu närbjag var i stan, blev mobbad och sa fan ifrån. Asså jag fick lite oroskänslor förbjag var ensam. Sen tänker jag ska jag ringa någon så någpn är med mig du vet så man kan ha vittne.. Sen tänker jag asså fan dem lägger ner allt ändå så fk dom!! Oxh då kommer mobbare och skriker en massa till mig och jag tänker ”hur hade hanna gjort”. Så jag försöker mitt bösta med att ställa mig i samma position som dig, och sätta händerna i bredd och skrika va fan är det vad vill du, kom hit jebi ga!!! Alla kollade, jag sker i det! Jag är så glad dör detta inlägg fick mig oc våga!! Älskar dig! Frånomed idag ska jag skita i allt och alla!

Svar: 😂när svenskar använder invandrarod i precis allt💗😂Bra gjort, det är så det ska vara! Älskar dig!
Hanna

Amanda
2017-12-27 @ 12:53:59

ASSÅ FAN HANNA!!! DET RÄCKER NU! MOBBARENS FÖRÄLDRAR SKA ALDRIG MER KUNNA GA TILL MIG ATT DET ÄR MITT FEL ÄVEN OM JAG VET ATT DET INTE ÄR MITT! JAG TÄNKER STOPPA DEM INNAN DEM ENS ÖPPNAR KÄFTEN NÄSTA GÅNG! SKITER I OM DERAS MORMORS MORMORS FARMOR KOMMER TILLBAKA JAG SKITER I!! ÄLSKAR DIG!! OCH DU, OM MOBBAREN SLÅR DIG ELLER PUTTAR DIG SÅ DU RAMLAR, LIGG INTE KVAR HANNA!! gör inte det! Spottar mobbaren på dig medans du ligger, GÅ UPP OCH PUTTA OCH SPOTTA OCH SKRIK!! SVÄR!! HANNA DU KAN TYP 6 SPRÅK, ANVÄND ALLA SPRÅK TILL ATT UTTRYCKA DIG OCH SVÄRA, GÖR DET!! ÄLSKAR DIG💗💗💗💗💗

Svar: Jag ska lägga mig på marken så som hen gjorde när min morfar ”slog” honom. Och sen ska jag skrika som en liten pojke hjälp😂Skämt-allvar åt sidan, ta hand om dig! Och låt ingen trycka ner dig!!
Hanna

Tindra
2017-12-27 @ 12:54:54

Du slutar aldrig kämpa! Jag älskar dig! Du är bäst💗💗

Svar: älskar dig med
Hanna

Invandrare
2017-12-27 @ 12:58:10

😊Asså du bokstavligen skiter i om det är bror, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, moster, morbror, syster, myndighet, skola, lärare, anmälan, du skiter i. Man märker det. En sak du inte skiter i är om det fortsätter, för du vill ha ett stoppnpåndet!! Och tro mig, en dag när mobbare ser att du skiter i Hanna så kommer mobbareN sluta!! Ignorera inte. Sånt ska man inte ignorera och man ska inte backa. Minns du vad som stod i tidningen 21 juni? ”Man ska stå upp för sig själv och försvara sig, säger 14 åringen”.... Det är vad du ska göra!!! Älskarbdig💗💗

Svar: Nu är situationen så här, att jag bestämer när det ska sluta. Så varsågod och mobba mig, nu har det snart gått 4 år och jag har vuxit lite. Jag är inte längre den Hanna som jag var innan. Och nu är det så också att jag har förbjudit min mamma att följa med mig för jag vet hur mycket jag är värd och hur mycket jag klarar av!
Hanna

Emma
2017-12-27 @ 14:26:07

Asså du höjer din röst när vininte kan och du säger det vi inte vågar! Älskar dig💗😭

Sara
2017-12-27 @ 14:32:56

Vi går in i 2018 snart, och du blir fan bara bättre och bättre!!!! Älskar dig💗💗

Amy
2017-12-27 @ 14:34:06

Måste bara fråga en sak.. Vilken var den värsta perioden för dig och varför? Var det i 5an, 6an, sjuan, 8an och 9an asså mobbning utanför eller var det när du umgicks med mobbaren? Varför var just den perioden värst och vilken period var värst? Älskar dig💗💖

Svar: Perioden då jag hade kontakt med mobbaren var värst eftersom det var väldigt jobbigt för på något sätt tvingade jag mig själv till något jag inte ville.
Hanna

Tuva
2017-12-27 @ 14:34:37

Du äger Hanna! Du är bäst!! Älskarbdig💗💗

Elsa
2017-12-27 @ 16:44:15

Varför hade du ångest Hanna?
Btw, tack föratt du beröttar som det är. Du vet att en gång i tiden ville du inte berätta mycket, nu säger du hur du mår! Älskar dif💗Det är viktigt för oss att veta hur du mår!

Svar: Jag hade ångest föratt jag blev besviken på systemet och lagen. Att allt går så långt men ingen gör något föratt stoppa det.
Hanna

Lovisa
2017-12-27 @ 16:45:37

Asså ärligt jag har gått på förhör sen typ juni månad, nu ringer dem och säger att dem tror på mobbaren. Jag kommer aldrig mer att anmäla, palla ärlogt talat. FK PALLA MED ALLA MATES HIT OCH DIT SOM GÖR SKILLNAD FÖR DEM, SOM GER ITRYMME FÖR MOBBNINGNFÖRNDEM!!!!!! Mobbare har ändå 15 annölningar på sog såååå

Svar: Jag känner samma.
Hanna

Amanda
2017-12-27 @ 18:20:47

OMG SÅG DIG FÖR 1 TIMME SEN VID MALMÖS FLYGPLANSSTATOPN OMGGGGGGG SKRIKER DU E SÅ SNYGG DU VAR I BILEN MED MMAMMA OCH MORFAR!! var fan ska du??????? ÄLSKAR DIG💗💗💗💗💗💗💗💗

Svar: Jag var påväg på semester så någon oblast blir det, fast jag kan inte skriva därifrån för du vet det finns folk i stan som tydligen spårar upp men samtidigt inte kan ringa från skyddat nummer😂💗
Hanna

Tilde
2017-12-28 @ 14:21:47

Du har fan rätt! Nästa gång ska jag inte skrika ”men för helvete sluta lägg av” utan jag ska sra!!!!!!! Älskar dig💗💗

Emil
2017-12-29 @ 12:41:06

Jag är så glad att du är den personen du är!!! Du är grym, kämpa på

Svar: tack
Hanna

Selin
2017-12-29 @ 18:16:44

Fyfan vad bra sagt!!!!💗💗💗💗💗💗
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

buddhah.blogg.se

Bloggen handlar om seriösa, och roliga saker, om hur vi ungdomar har det idag. Främst handlar det om mobbning och mobbare. Börja läsa annars missar du vääääldigt mycket;)

RSS 2.0