Mobbning - Människor utan moral.

För någon vecka sedan fick jag tips om att jag borde se vissa videos, statements, status typ som på facebook. Från början tänkte jag ''nä jag skiter i det, orkar inte scroola och leta''. Men sen fick jag en länk om mobbning och då klickade jag🙂 Jag stelnade. Stirrade. Funderade. Jag tänkte ''detta är något skämt''. Där sitter en (egentligen flera) personer och snackar om hur det är att vara mobbad och utsatt för mobbarens psykiska och fysiska våld. På videon uppmanar personen/personer att man ska stå upp för varandra, skydda varandra, försvara varandra... Ångestväckande måste jag säga. Samtidigt går jag in och läser inlägg hos en tjej som har varit mobbad länge och är mobbad fortfarande. Hon skriver bla att man ska ta hand om varandra och skydda varandra och nere bland alla kommentarer så ser jag folk, FOLK, människor som är riktiga mobbare, elaka personer som går efter alla i stan och slänger ur sig förnedrande kommentarer och just dessa kommenterar hennes inlägg med ''stå upp för dig själv, vi är här för dig, ingen ska behöva känna så''. 
Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta. Jag blev så arg att personer som bla har stått och sett vad jag har gått igenom idag gör videos om mobbning. Dem framställer som värsta skyddsänglar när dem en gång i tiden valde att blunda. Dem predikar om något dem har sett men valt att vända huvudet. Idag framstår dem som om dem alltid har varit stöd, och om man inte vet vilka dem är och om man inte känner dem så kan man lätt tänka vilka fina personligheter dem har. Nu snackar inte jag om människor som insåg hur dem är och förändrade sig, utan jag snackar om ungdomar som slickar röven för jag vet inte vad. Dem vill gärna att andra ska se på dem annorlunda, att andra ska tänka ''Gud vad snälla dem är''. För jag hittar ingen annan anledning. Jag kan inte snacka om självskadebeteende om jag själv inte har upplevt det, men jag kan försöka att sätta in mig i sådan situation. Så jag undrar dem som är ''emot'' mobbning, hur kommer det sig att dem flera gånger har stått och valt att hålla käften, hur kommer det sig att just sådana som tycker att vi ska ta hand om varandra dagligen triggar mobbare att mobba, även han som mobbade mig blev triggad av sådana, just sådana -dem som tycker att man ska ta hand om varandra. Dubbelmoral. Rövslickare. Wannabee coola. 
 
Jag har tagit avstånd från såkallade vänner just föratt dem medvetet och välplanerat ville skada mig men samtidigt låtsades som om dem inte fattar varför jag blir arg och sårad. Jag blev aldrig tillfrågad direkt hur jag mådde utan det var oftast att vissa påpekade händelser som har hänt och med flit påminde mig om allt skit. Jag har fått många meddelanden och mejl bla ''Hanna om vi bara visste, Hanna vi kunde inte göra mycket, Hanna vi såg inte, Hanna vi skojade, Hanna minns du när han gjorde det och det och det och det, Hanna jag är abslout inte sådan person jag såg allt''. Folk jag vill inte veta hur ni tänkte, hur ni tänker idag, för ni såg allt och valde att sluta som störda IQ-befriade varelser. Idag alla dem som såg, hörde, var med, var i närheten, är typ mobbningsexperter, kämpar för våra rättigheter, vill gärna att budskap ska komma fram men glömmer vilka dem egentligen är. Det är både sorgligt och roligt. 
 
Ja, jag var arg, jag blev ledsen men sen blev jag bara äcklad. Jag gillar inte personer som inte alls bryr sig om tex mig och vad jag går igenom men samtidigt framstår på nätet som värsta experter, tillochmed ledsna över vad folk går igenom. Vilket skådespel. Egentligen skriver jag detta eftersom helt plötsligt vill man ha uppmärksamhet på andras bekostand och misär. Gör inte det, gör det ni kan och vet och låt folk som har det dåligt bli nämnda och omhändertagna av riktiga hjältar. 
Dem enda personer som jag kan tacka varje dag från hela mitt hjärta förutom min familj är Thea och alla mina läsare. Ni har aldrig förändrats, ni har bara blivit bättre och vi kan förstå varandra lätt för vi vet hur det är att vara utsatt! Sedan kommer andra gruppen av mina läsare, dem väluppfostrade med stor respekt, dem hövliga, dem som känner empati, dem som alltid tar den svagas sida. Ni ska också ha ett stort tack. 
 
Idag skrattar jag faktiskt lite åt sådant ''stöd snack'' men tycker fortfarande att det är sorgligt... Nej, dem är sorgliga. Helt enkelt gillar jag inte när vissa försöker vara viktiga och har fått för sig att dem kan snacka om ett visst ämne när både jag och dem vet att dem har absolut ingenting med det att göra. Ena stunden skrattar dem och tycker det är roligt, andra stunden är dem på nätet och gör inlägg om att man inte ska mobba... Lågt och patetiskt. Snälla försepråka inte om andra moraliska principer när du inte ens själv tillämpar dem i ditt liv!
 
Celine
2017-01-23 @ 08:38:00

Omg vilken inlägg Hanna!!!!!! Alltså du prickar rätt varje känsla! Så har jag kännt både när jag var mobbad och efteråt jag svär Hanna!!!! När jag var mobbad så.sa alla nej vi har ingen mobbning på.vår skola! Men sen när jag blev sämre o sämre så blev alla så införstådda i allt och ville så gärna hjälpa till och de verkade veta bättre än jag! Jag håller med dig helt! Jag ser sånt varje dag på nätet och precis som du blir jag äcklad! Tack för denna inlägg hoppas de berörda också läser och slutar leka världens kompis! Älskar dig Hanna 💗💗💗💗💗💗💗

Svar: Älskar dig med💗💗💗💗💗
Hanna Varmaz

William
2017-01-23 @ 08:48:39

OK,nu måste jag bara säga några saker! Hanna,de som håller på så är avundsjuka små ski*. För om de gör så på nätet men IRL väljer att blunda då har de problem.med din blogg,med din yttrande frihet! Men när de ska öppna käften då e det inga problem! Och det e just det jag bara älskar hos dig! De får säga vad de vill men då ska du också kunna säga vad du vill! Jag kan räkna riktiga vänner på en halv hand och "vänner" på både fingrar och tår! Tack för denna inlägg den är precis så som vi alla utsatta och normala känner!

Svar: Tack💗💗💗
Hanna Varmaz

Anton
2017-01-23 @ 08:54:41

Snälla försepråka inte om andra moraliska principer när du inte ens själv tillämpar dem i ditt liv! Såååå bra sagt!!!! Hur många gånger har jag läst sånt bull på nätet och hört i skolan haha! Kommer aldrig att glömma en tjej som gick runt och kaxade sig med sin "pojkvän" hon tänkte ingen går på henne för hon har pojkvän så hon höll på med mig väldigt ofta och på lektionen hade vi tema mobbning och hon var typ ledare,hon fixade plancher,kopierade en massa från friends sida,och hon höll fkn tal att man ska inte såra andra och jag kunde inte hålla käften längre,frågar henne rakt ut i klassrummet ska vi ta hand om varandta så som du gör vanligtvis på raster??? !!!!! Hon lämnade allt för hon skulle på toa och sen blev hon sååå dålig att hon va tvungen att gå hem...ja menar kyss mig i r*ven! Jag håller med dig helt Hanna! 💕

Svar: Känner igen sånt😂💗
Hanna Varmaz

Ahmed
2017-01-23 @ 08:57:50

Bra inlägg Hanna! Jag håller med dig. Jag har också svårt för sånt,och sånt finns överallt tyvärr,man blir äcklad och chockad faktiskt över hur vissa klarar av det så bra att spela hjältar. Dubbelmoral på högsta! 😘

Svar: 💗💗💗💗
Hanna Varmaz

Anki Svedala
2017-01-23 @ 09:03:12

Hej Hanna,jag heter Anki och är lärare i Svedala. Just nu har vi sv lektion och har bestämmt att vi en gång i veckan ska ha någon av dina inlägg som tema. Vi ska delas i grupper för/emot och välja inlägg som vi sedan ska snacka om och ställa frågor. Du skriver väldigt bra och förklarar noga och det är lätt att förstå. Dina inlägg verkar ha tagit över min klass och många vill mer än gärna ha din blogg som tema,så vi kör redan idag. Lycka till Hanna och fortsätt med din blogg och skrivande för du gör en helve*tets bra jobb (ursäkta språket) 😉

Svar: Hej lärare, vad glad jag blir att ni väljer just min blogg som tema om mobbning. Hör av er om ni behöver något mer💗💗
Hanna Varmaz

Amer
2017-01-23 @ 14:15:51

Jag har tagit avstånd från såkallade vänner just föratt dem medvetet och välplanerat ville skada mig men samtidigt låtsades som om dem inte fattar varför jag blir arg och sårad.

Just darför älskar jag dig, du kan sklija på bra och dåligt, rätt och fel. 💗💗💗💗💗älskar dig vi finns alltid här Hanna!

Svar: Älskar dig också💗💗
Hanna Varmaz

Elsa
2017-01-23 @ 20:02:24

så sant Hanna, håller med dig och om du någonsin behöver någon att snacka med så finns jag här💗och alla vi hannizzar!

Svar: tack💗💗jag vet😉
Hanna Varmaz

Tuva
2017-01-23 @ 20:37:49

Så bra sagt Hanna, du har verkligen erfarenhet!😍

Svar: Tack💗
Hanna Varmaz

Bosnier
2017-01-23 @ 20:40:56

Vi förstår dig 100%, backar upp dig 200%x10000%, och älskar dig mer än sista soffran hanna!!💗💗💗💗

Svar: 💗💗💗älskar er också
Hanna Varmaz

Gbg
2017-01-23 @ 20:41:37

Love you, kommer alltid älska dig oavsett vad. Du är den som fick mig att inse vem jag var. Tack vare dig är jag den jag är idag.😍😍😍😍älskar dig!

Svar: Tack, älskar dig också! 💗💗
Hanna Varmaz

Iris
2017-01-23 @ 20:42:03

I W I L L A L W A Y S L O V E Y O U !!!!!
😘😘😘😘😘😘tack!

Svar: M E T O O!!! 💗💗💗
Hanna Varmaz

Annie
2017-01-23 @ 21:31:03

DU FÖRTJÄNAR NOBELPRISET FÖR FRED OCH NOBELPRISET FÖR KÄRLEK RESPEKT OCH TAL!!😘

Svar: Tack💗
Hanna Varmaz

Therese
2017-01-23 @ 21:31:21

😘😘😘😘älskar dig och tack!!!

Svar: älskar dig med💗💗💗
Hanna Varmaz

Elina
2017-01-23 @ 21:31:43

DU RALAR FÖR OSS NÄR VI INTE KAN HANNA😘😘😘😘😘😘😘😘

Svar: 💗💗💗
Hanna Varmaz

Tina
2017-01-23 @ 21:32:00

älskar dig och du e bäst

Svar: tack love u
Hanna Varmaz

Amanda
2017-01-24 @ 13:12:32

Du har hjälpt så många, du har hjälpt mig och min lillasyster så mycket att vi tillslut slutade bry oss. Du har gråtit när du skrivit att mår bra, vilket gör att jag ibland tänker när dus kriver att du mår bra om du verkligen gör det även om jag innerst inne vet att allt är bra med dig idag. Du har själv varit i hans helvete. Du har kanske haft din familj och thea vid din sida, men du kämpade faktiskt själv om man ska vara ärlig. Ingen kommer någonsin och ingen vet vilken kamp det var för dig, ingen vet vad du gick igenom och vilka flashbacks du har och om det tar på dog. Du kämpde själv, och kämpde dig igenom. Dem som stod och kollade på och dem som idag leker sig någon och något, det är dem som valde att springa hem så fort ngt hände. Och sådana personer är inte dina vänner. men ibland fattar man det lite sent. Första gången en "vän" speang ifrån borde man sagt att nej jag vill nt va vän me dig hejdå! Men som tur e så finns du för alla oss älskar dig!!!!

Svar: Jag håller med dig, fan vad bra sagt, men jag mår mycket bättre idag.
Hanna Varmaz

Lovisa
2017-01-24 @ 21:51:38

Preach!!!💗💗💗💗💗

Svar: 💗💗💗
Hanna Varmaz

Lejla
2017-01-25 @ 19:27:02

Du är inte som alla andra. Du är annorlunda. Du är egentligen inte annorlunda utan du är bara dig själv, du vågar mycket Hanna. Du vågar svära, säga tex "jävla fi,,rygg" svära lite mer typ jebem ti mater och sånt. Du vågar skrika, du vågar visa hur arg du är, ledsen ellee hur glad du är. Du är inte rädd och du bryr dig inte om vad andra ska tycka och tänka. Du har ett mål i livet med allt du gör. Du peppar många dagligen. Du håller inte käften när du blir mobbad, du säger inte "stopp det räcker" för du vet att det inte hjälper dig att få ut din ilska och det hjälper inte överhuvudaget. Utan du vågar tjafsa emot, skrika, svära spotta och tillochmed SLÅ TILLBAKA MOT EN KILLE!!!!!! Du vågar förfan ställa dig framför 6 stycken killar, varav 1 av dem är din mobbare. Du är inte rädd när en av dem går till ATTACK (!!!) mot dig och lyfter handen, du står still och skrattar åt han och dem. Du låtsas inte någonting... Darför gör folk så hanna. För dem kan inte vara sig själva, dem vågar inte. Egentligen har dem inget eget "jag". Dem är så avundsjuka på dig och försöker vara som dig, men alltid går det åt fel håll. Och varje gång väljer du rätt val. Jag älskar dig!💗💗💗💗

Svar: Tack, vad bra skriver, jag håller med dig💗
När vi är så pass unga beror våra val mycket på vår uppfostran, jag har sagt det innan och jag säger det nu. Allt du gör kommer hemifrån. Älskar dig💗
Hanna Varmaz

Simone
2017-01-25 @ 19:50:48

I FKN LOVE YOU!!!!!!!! ON FLEEK😍JAG ÄLSKAR DIG!

Svar: 💗💗💗
Hanna Varmaz

Thomas
2017-01-25 @ 20:07:54

Du ska veta att du har rätt i allt!!! Tova kämpar för socialfobi adhd depression. Theres lindgren kömpar för djur och panikångelst, misslisibell om smink om man ska vara helt ärlig. Thomas sekelius för homosexuella. Och sen har vi dig Hanna..
Du kämpar för barn som har det dåligt i skolan, som är mobbade, du kämpar för deras föräldrar, du kämpar också med självskadebeteende*, och depression. Du är guldvärd och var redo att bli kopierad på det sättet om du är orginell😁
tror nog jag vet vem dem personer på video är😉och kan säga att dem
kommer att vara lika omogna om 10 år.

Svar: Tänk Thomas har lagt märke till smink😂 tack för så fin kommentar💗
Hanna Varmaz

Lena
2017-01-26 @ 19:19:15

Du är orginell och Hanna du borde inte bry dig om sådana. Oavsett om ngt dåligt eller bra händer dem så ska du nt bry dig, för du var i grov depression grov pngest du fick svimmattacker många gånger du grät ihjäl dig du mådde sämst och då skrattade dem. Du håller på att må bättre och dem försöker påmina dig. Kan det vara en del av att du har flashbacks? Älskar dig!

Svar: Du har så rätt och egentligen bryr jag mig inte men jag blir irriterad på det ändå💗flashbacks har inget med detta att göra men det blir också böttre, älskar dig med💗💗
Hanna Varmaz

Lena
2017-01-26 @ 22:00:10

jag förstår men det jag menade var att dem personer som påminde dig om allt det, kanske troggade det minne ännu mer? snälla kan nästa inlägg va ang flashbacks 💗😘älskar dig!

Svar: Bla har det hänt att precis när jag slappnar av så ska någon påminna mig och då kommer allt skit tillbaka. Men nu är det en annan story, nu blir jag arg och säger rakt ut vad jag tycker och tänker. Och det med inlägg, det kommer också.
Hanna Varmaz

Amer
2017-01-26 @ 22:03:59

attentionwh**e.... hehehehe HAHAHAHHA huhihihi...
Vad ska man säga, han kräker och spottar och för oljud på gatorna (tamo gdje mu je mjesto) ovaj, han e som neandertalare och det är han som hela tiden vill och försöker få din attention. Från första början. Grejen är den att jag vet att han har försökt gå på flera i trelleborg men inte alls så mcket som dig. Han ville ha attention, men varför valde han just dig? Varför skulle du vara den som han skulle utsätta för misshandel verbal mobbning osv? Varför skulle han utsätta dig för depression ångest osv och att du måste rönka din rygg nu pgs honom? Han hade flera muslimer runt om sig men han valde dig. Hanna, min fina, han är attentionwh. Ibland säger folk vissa saker till andra som dem själv är. Du är vad du säger.

Svar: Kanske föratt till skillnad från andra så vågar jag säga att jag är stolt muslim, du vet proud.. Tack för din kommentar Amer. Neki su u skoli, neki na cesti.
Hanna Varmaz

Lisa
2017-01-26 @ 22:44:56

Det jag gillar när du lägger upp sånthär är att jag först läser det typ 100
gånger men åsså att det är kvar i typ 5 dagar och äter nerver på mobbare och lärare😂😂😂

Svar: 😂😂😂😂
Hanna Varmaz

Tamanna
2017-01-26 @ 22:45:23

Incredeble!!! du är min 🌟!! älskar dig!

Svar: Tack älskar dig med💗💗
Hanna Varmaz

Irakiet
2017-01-26 @ 22:45:39

ATTACK😊

Svar: 😊
Hanna Varmaz

Invandrare
2017-01-26 @ 22:45:52

We fkn 💗 u!

Svar: Love u too💗
Hanna Varmaz

Fagerängen
2017-01-26 @ 22:46:14

FAGERÄNGEN ÄLSKAR DIG, DU ÄR VÅR HJÄLTE!

Svar: Tack, och jag älskar fagerängen😊💗speciellt citygross😂😂😂
Hanna Varmaz

Esmeralda
2017-01-26 @ 22:46:30

💗💗💗💗💗

Svar: 💗💗💗💗💗
Hanna Varmaz

Helena
2017-01-26 @ 22:47:03

jag ber för dig varje natt!😘😘😘😘

Svar: 💗💗älskar dig
Hanna Varmaz

Cassandra
2017-01-26 @ 22:47:20

avgudar dig!!!

Svar: 💗💗💗💗⭐️
Hanna Varmaz

Astrid
2017-01-27 @ 11:36:31

Hej Hanna! Mitt navn er Astrid og jeg er 12 år. Jeg lese bloggen din hver dag og elsker deg! Kan du skrive på engelsk noen ganger jeg forstår noen ganger ikke alt? Så ingen innlegg om mobbing uten vanlige innlegg. Ellers er du mitt forbilde, og jeg elsker deg, jeg vanligvis ikke kommentere fordi jeg vet ikke om du forstår. Jeg mobbet på skolen og du hjelper meg hver dag, takk Hanna💗💗💗💗💗

Svar: Vad morsomt att du skriver till mig😂 Klart jag kan skriva på engelska ibland, vad trevligt att någon från anant land hör av sig💗💗
Hanna Varmaz

Turkar
2017-01-27 @ 11:37:24

Du är bäst! Det vi alla älskar med dig är att du inte NÅGON GÅNG har laggt upp bild med tårar utan alla är när du ler även om du mår dåligt.. Du har aldrig satt på kameran och gråtit framför den!!! ÄLSKAR DIG!

Svar: Tack, älskar er med💗💗
Hanna Varmaz

Sedin
2017-01-27 @ 13:44:06

Sååååå rätt Hanna!!!! I min klass hörs alltid de som just är mobbare! De är så smarta och de backar upp när alla ser men när ingen ser o hör så är det något helt annat! Älskar dig!

Svar: Älskar dig med💗
Hanna Varmaz

Julia
2017-01-27 @ 14:29:34

vad tycker du om det att nathalie danielsson har mer än 7000 följare på musicaly? fan jag vill verkligen att ki gör ett sammarbete😘😘😘😘😘

Svar: Jag tycker att budskap når fram till 7000 följare. Typiskt svenskt svar😂
Hanna Varmaz

Dino
2017-01-28 @ 14:34:45

Hanna... Du börjar gå mot "rampljuset" eller vad man ska säga. Du kommer bli känd snart och jag har den känslan.. Iaf.
Nu säger jag inte att svenska youtubers inte är framgångsrika eller kändisar, de e dem men kolla här. Alla vi invandrare, oavsett vilket land.. Vi får höra åtminstående typ 10 gånger per månad, eller 10 gånger om dagen om något har hänt att vi måste jobba hårt i skolan och bli något i livet. Vi för höra varje dag att vi måste bli ALLTSÅ MÅSTE, MÅSTE BLI NÅGOT I LIVET. Vi måste lyckas, vi måste bli något stort i livet. Och det är just darför föratt vi blir utsatta för en massa igenom hela skolgången, ibland mobbning ibland annat skit. Våra föräldrar har varit i krig, och massa annat, och dem är någonting idag men dem vill att vi ska bli något ännu större. För dem vill ha något att vara stolt över. Zlatan var mobbad, han skolkade mcket i skolan och träningar, och kolla nu vart han är. En av dem mest kända fotbollsspelare i världen!! Marwa karim gick igenom skit och nu har hon blivit sveriges hjälte. Han vlad på youtube, han växte upp i vitryssland, hans pappa kom t sverige osv, han bytade skola typ 5 gånger och startade typ en församling eller vad man ska säga, där han och hans vänner slogs på skoj men ville lära sig självförsvar. Idag sitter han på youtube och är kändis i svarge😂 Det jag vill säga är att våra invandrarföräldrar pushar oss mot att bli något i livet varje dag!
Ang detta inlägg, dem som gör så Hanna kommer inte bli pushade till ngt. Så jag tänker nt tillbringa min tid vid sådana längre, tack Hanna!!!

Svar: Det är precis så, och det är föratt våra föräldrar vet hur kämpigt det är att komma till ett annat land och försöka hitta jobb och kunna försörja sig. Jag håller med dig Dino, för min egen del räcker det att jag inte blir beroende av någon. 💗
Hanna Varmaz
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

buddhah.blogg.se

Bloggen handlar om seriösa, och roliga saker, om hur vi ungdomar har det idag. Börja läsa annars missar du vääääldigt mycket;)

RSS 2.0