Hannas fritid

Nu har vi skojat lite länge så nu får det bli lite allvar. Detta blir säkert jag på mitt bröllop😂😂Jag kommer nog att ångra detta om några år men man kan alltid ta bort det även om vissa kommer att kopiera detta😂😂😂
(Tänk er om jag blir lärare och mina elever kommer med den här bilden in my face😂)
(null)


Speech!🎙

Här kommer talet som jag spelade in eftersom jag har talängslan och det gick hur bra som helst!💗

Jag vill börja med att tacka min familj som har stöttat mig i nästan 16 år i vått och torrt. Speciellt under tiden jag blev utsatt för mobbning. Jag vill också tacka mina läsare alla de barn på min blogg som har spelat en viktig roll under tiden jag var mobbad,som har gjort mig sällskap och  tröstat mig,vi har gråtit och skrattat tillsammans och vi gör det fortfarande. Min vän Thea vill jag också tacka, som har funnits vid min sida från dag ett och min vän Dia som jag alltid kan lita på. Jag vill också tacka Trelleborg kommuns avdelning för hållbar utveckling och tillgänglighetskomittén för detta fina priset. Ikväll sitter 60 tusen barn och unga hemma och känner oro inför imorgon,några tar emot redan nu meddelande där de utsätts för mobbning och hot. Varje vecka begår ett barn självmord till följd av mobbning. En mardrömssiffra, skam för vuxna och evig sorg för deras föräldrar. Att bli utsatt för mobbning har för mig varit förödande. Under nästan 5 år har jag blivit spottad, diskriminerad, kränkt och misshandlad och lagt skulden och skammen på mig själv. Skamen ocj skulden har jag lagt på mig själv pga vuxnas ord i skolan. Hen är också ett barn, hen kanske har det också tufft. Alla vi har det tufft mer eller mindre men vi tar inte ut vår aggression på andra bara för det. Mobbning kan aldrig ursäktas med någonting! Efter många års sömnlösa nätter, gråt och ångest idag mår jag bättre. Jag står här för min skull och de 60 tusen barn och även de som kommer att bli mobbade och ber er vuxna att se över era barn. Stå upp för de utsatta och stå emot de som utsätter även om det är era egna barn som är mobbare. Dessa förövare förstör våra liv och de stimulerar mina kräkreflexer. Jag kräks på dem. Jag tänker inte hålla tyst och jag tänker fortsätta att uppmuntra varje barn till att våga försvara sig och säga ifrån, för det är vår rättighet! Var inte passiva när ens barn far illa, vänd inte blicken, tänk inte att det är inte ert problem. Det är allas problem.  Mobbning är ett samhällsproblem. Och ni vuxna har ett ansvar! Till slut vill jag bara säga...  Det är inte ok att trampa på någon som redan ligger. Tack.
(null)


World Diabetes Day💙

-Ca 500.000 personer i Sverige har diabetes.
-Runt 50.000 personer har diabetes typ 1, där 7000 av dessa är barn.
-Ca 85-90% av de som har diabetes har typ 2-diabetes.
-2015 var det mer än 415 miljoner människor som levde med diabetes, 2040 beräknas siffran stiga till 642 miljoner.
-2015 var diabetes orsaken till 5 miljoner dödsfall, det är en person var sjätte sekund.
Se till och göra skillnad, få mer kunskap om diabetes och engagera er i frågan! 
💙💙💙💙💙
(null)

buddhah.blogg.se

Bloggen handlar om seriösa, och roliga saker, om hur vi ungdomar har det idag. Främst handlar det om mobbning och mobbare. Börja läsa annars missar du vääääldigt mycket;)

RSS 2.0