Du ska också läsa...😊

Jag börjar på en gång istället föratt filosofera..
Jag vet att det är många som mår dåligt på ett eller annat sätt av olika anledningar. Jag vet också att vissa tål mer skit, men vissa tål mindre. Jag vet också att vissa av er har stark ångest just nu. Jag vet och jag förstår. Jag vill att ni ska veta att det går över och att det kommer tillbaka igen men, det går över igen! Jag vet också att det inte går att trösta när man har ångest, att man helst inte ska snacka då. Jag vet också att man vill vara ifred då. Men samtidigt så vill man ha någon hos sig. Jag vill att ni ska veta att jag är hos er oavsett vad. Jag tänker inte klappa er på axel, för jag vet att det inte löser något. En klapp på axel dämpar inte ångest, dessvärre kan det bli en triggare så man mår ännu sämre. Att andas i påse är inte heller någon lösning alltid, men att intala sig själv att det går över snabbt är en bra början. Visste ni att ångest är kanske det enda psykiska tillstånd som inte går att ”fixa” medicinskt sätt? Utan det ska man göra själv och med sina närmaste, med dem man litar på. Jag vet också hur mycket man gråter när ångest släpper och hur man mår.
Min mamma satte ord på den känslan en gång när jag hade stark ångest. Hon sa till mig att det såg ut som om jag har blivit överkörd av en lastbil.. Jag kan bara tänka mig hur jag såg ut då. Så jag vet. Jag vill också att ni ska veta att ni kan skriva av er här. Skriv precis vad ni vill. Ni kan svära, skrika, skälla ut, gråta, exakt vad ni vill. När smärtan kommer och tårar börjar rinna, skriv av er här. Jag finns alltid här och läser allas kommentarer. Det spelar ingen roll om det är 10 på kvällen, 10 på morgonen, 3 på natten, SKRIV! Jag vet också vilka tankar går i huvudet så jag uppmanar er att skriva av er här! Vi måste ha ett sätt där vi ska kunna avreagera oss på, skrika ut och släppa ut allt skit! Skäms inte och tyck inte att det inte behövs utan var modiga och stolta för det är inget ni har valt utan det är något någon annan har serverat till er! Att erkänna för sig själv att man mår psykiskt dåligt är som ni svenskar säger, ett steg i rätt riktning. Det är väldigt stort att erkänna något som man skäms över, det finns inget att skämmas över, det finns inget att vara rädd för. Släpp ut allt för er skull!
Jag ska ge er ett råd från min egen erfarenhet när det gäller ångest. Så fort ni känner att den är påväg, slå ifrån den känslan genom att säga högt ”åt helvete med det som orsakar ångest, skiter i allt, jag är starkare än något svin som orsakar detta!” Varje gång jag upprepade detta blev det bättre, det kändes lättare och jag var lugnare. Ett tag blandade jag ihop orokänslan och ångest. Men nu kan jag skilja dem två känslor för tex. att bli attackerad och att tänka på att man kan bli attackerad är två olika saker. Och länge var dem saker likadana. Vi är nu äldre, mognare, smartare och tack var det så kan vi skilja ur dem känslor. Så sätt alla dem känslor på plats, så ni vet exakt varför saker händer och av vilka anledningar! Jag vet att det låter kanske lite förmycket från min sida men eftersom detta är MIN blogg där JAG bestämmer vilket betyder att jag inte tänker ”tona ner” mig så tycker jag att ni ska höja rösten oavsett var ni befinner er, och svära! Svär så mycket ni kan! Ni behöver inte svära åt andra men om ni är ensama och får ångest eller ute, spelar ingen roll, SVÄR! För vet ni varför? Forskare har kunnat bevisa att folk som svär mycket har faktiskt lättare att handskas med sitt psykiska tillstånd och dem är faktiskt mer smart än folk som inte svär. Jag kommer ihåg när min mamma sa till mig ”min son, från och med idag när du ser svinen, svinets kompisar, familj, kusiner, lärare, kurator, bekanta, om någon av dessa går på dig och tycker att det handlar om allt annat förutom mobbning, be dem dra åt helvete på ren svenska. Och ifall dem är chockade eller inte förstår så jebi im mater svima, crkli da Bog da, majku im jebem i ja”. Den dagen jag började reagera på detta sättet blev saker mer annorlunda och mycket lättare att kämpa! Tills den dagen kände jag att jag var full av allt möjligt skit som jag inte förtjänar, det kändes som om jag skulle explodera för jag höll allting inom mig och alla andra skulle förklara för mig hur jag ska uppföra mig föratt mobbare inte ska gå på mig?!
Eh, nu kan du som mobbare gå på mig hur mycket du vill, du kan ändå dra åt helvete och ta med dig ”alla” som tycker likadant som dig för jag bryr mig inte längre, jag skiter i allt. Bokstavligen skiter jag i allt! Skriker någon efter mig så kommer jag skrika tillbaka! Slår någon mig så kommer jag handla i nödvärn! Känner någon sig träffad, varsågod och anmäl. Skiter i det också. Jag bryr mig inte helt enkelt. Det finns inte någon som ska styra mitt liv, hur jag ska leva, hur jag ska må, hur jag ska vara föratt någon där ska känna sig nöjd och belåten. Vem är du ens?

Jag vill att ni ska tycka och tänka så! Jag vet hur ont det gör och snälla se till att INTE uppfylla mobbarens önskningar!!! Som sagt, skriv av er här. Och jag finns alltid här för er!
Jag glömde en sak till, ni är fina precis som ni är, öppna fönstret och låt luften komma in, känsuellt på en och samma gång... (Om detta får er att skratta lite, så är jag nöjd.)
Ni vet vad jag menar😉
Jag älskar er oändligt mycket och jag ser er verkligen som om ni är en del av min familj💗

PS. Jag ska inte filosofera förmycket🙃

(null)

 
 
 

buddhah.blogg.se

Bloggen handlar om seriösa, och roliga saker, om hur vi ungdomar har det idag. Främst handlar det om mobbning och mobbare. Börja läsa annars missar du vääääldigt mycket;)

RSS 2.0