Here we go!

Eftersom skolan har börjat så vill jag ta upp ett viktigt ämne, speciellt när det gäller lite yngre grupp av tjejer. Och det är klädsel. Jag har märkt att lite äldre tjejer klär sig efter hur andra ska tycka och tänka. Och där kan man diskutera hur länge som helst, men när det kommer till den yngre gruppen så är det väldigt viktigt att dessa tjejer vet att dem får klä sig precis hur dem vill utan att tänka på hur andra ser på det eller för att tillfredsställa motsatta könet. Idag har vi media som påverkar dessa tjejer väldigt negativt. Tjejer som redan har dåligt självförtroende blir lätt påverkade av media och reklam bla. Från femtio olika schampo till hundra sorters mascara.. Allt spelar roll idag, tyvärr! Att ständigt känna pressen att se ut på ett visst sätt, att klä sig på ett visst sätt är psykiskt påfrestande och ofta leder det till psykisk ohälsa, fördriven självbild och det går så långt att man börjar jämföra sig med "ideal" bilden. För mig är det faktiskt inte viktigt vad någon kille ska tycka och tänka om mig, speciellt när det kommer i hur jag ska leva mitt liv och hur jag ska se ut. Jag kan gå till skolan i tofflor utan att bry mig. Låt oss säga att jag börjar kl. 8 och vaknar 7:50, och första lektionen är ett viktigt prov. Jag hade gått i pyjamas för att JAG BRYR MIG INTE hur andra skulle se på det. Jag vill verkligen att ni yngre och även äldre tjejer ska veta att ni behöver inte och ni ska inte klä er efter vissa normer i samhället, ni ska absolut inte se ut på ett "visst sätt" bara för att någon där tycker så. Ni behöver inte vara sminkade och ha 2kg puder på er. Ni behöver inte heller banta eller gå upp i vikt för att någon där tycker att det är så det ska vara. Det ni behöver göra är att känna er nöjda med er själva och skita fullständigt i hur andra ser på er. Mår ni dåligt över något som har med ert utseende att göra och vill förändra det, gör det för ER skull och inte för någon annans! Det är inte lika ofta tjejer sitter och diskuterar hur killar är klädda, hur dem ser ut, vad dem "borde" ha på sig, men det är väldigt ofta man hör killar tycka hur vi ska se ut. Har vi tröja som "visar" bröst så är det verkligen inte för att ni killar ska känna er glada och nöjda. Har vi åtsittande kläder så är det verkligen inte för att ni ska kunna se vår rumpa! Vi är en stor grupp som skiter fullständigt i hur ni ser ut och hur ni klär er, så skit ni i hur vi ser ut. Det är väldigt viktigt att uppmärksamma detta eftersom många unga tjejer blir så pass påverkade av andras åsikter att dem i slutändan mår väldigt dåligt och har väldigt dåligt självförtroende, då dessa tjejer i vuxen ålder blir totalt beroende av andras åsikter och har svårt att fatta egna beslut och är i ständigt behov av att göra bra ifrån sig för att andra ska vara nöjda. Och felet ligger inte hos tjejer, felet ligger i dessa samhällsnormer som man måste ta bort. 
Jag ska ge er ett tydligt exempel.. När jag gick i femman, jag var 10år, skulle fylla 11år. Och jag nämner ålder eftersom jag inte började utvecklas alls, fysiskt. (Vilket egentligen inte ska nämnas alls) men iaf, är det en mening som har satt sig flera år.. "Din dotter provocerar honom, hon cyklar i ett linne.".................. Okej, den meningen är som en tavla, säger mer än 1000 ord. Men folk, påriktigt! Just där började min mamma lära mig hur en tjej och kvinna ska vara och det är att ha sitt JAG, att stå upp för sig själv och att vara totalt oberoende, att inte ta åt sig kommentarer från obetydliga personer, att klä sig som man vill. Den meningen är väldigt diskutabel men vi använder den i detta syftet just nu, går ni i linne, BH, kort tröja, så betyder inte det "välkommen, varsågod". Men tycker era brödrar eller söner att det är "välkommen, varsågod", då ska faktiskt ni föräldrar tillsammans med era barn söka hjälp och be om utlåtande från en specialist! Så tjejer, snälla klä er PRECIS HUR NI VILL, gör det bekvämt för ER! Gå inte efter andras behov, skäms inte över era kroppar, sminka er för att NI vill det och njut av livet! För oavsett hur ni gör så kommer andra aldrig bli nöjda, och det är inte ens viktigt. Kom ihåg att det viktigaste är hur ni vill ha det och vad ni tycker om! Och ni killar ska inte förnedra tjejer för att hon bär kort, istället för att kränka tjejer pga klädsel eller hur hon ser ut så ska ni lära er att kvinnor är inga sexuella objekt, glöm inte det! 
(null)

buddhah.blogg.se

Bloggen handlar om seriösa, och roliga saker, om hur vi ungdomar har det idag. Främst handlar det om mobbning och mobbare. Börja läsa annars missar du vääääldigt mycket;)

RSS 2.0